U Fužinama 2018. ispratilo oko 10 tisuća ljudi

Vijesti 31. pro 201810:08 > 10:09
Goran Kovacic/PIXSELL

Marinko Jakovljević, direktor Turističke zajednice Fužine, gostujući u Novom danu kazao je da na ispraćaju Stare godine očekuju oko 10 tisuća ljudi.

Prošle godine, 2017. u Fužinama je ispratilo oko 12 tisuća ljudi, a s obzirom da je danas radni dan, očekuje da će na jednodnevni izlet u Fužine doći nešto manje gostiju, njih oko 10 tisuća.

Osim gostiju iz raznih dijelova zemlje, došlo je i nekoliko autobusa iz Slovenije, ali i grupe turista koje su kraj 2018. odlučile provesti negdje na Jadranu.

“Novogodišnji vlak iz Rijeke dovezao je tisuću ljudi”, kaže Jakovljević.

“Imao 600 kreveta, a još je oko 500 vikendica, i ako je u njima bar po dvoje ljudi, za ovih novogodišnjih praznika udvostručimo broj stanovnika”, dodaje Marinko Jakovljević.

N1

Što se tiče same proslave, Jakovljević kaže da se zadnjih godina zbog sigurnosnih razloga odustalo od pucnjave, pa su točno u podne u zrak pušteni šareni baloni na kojima su ispisane novogodišnje želje.

“Orginalno ovo je u prvom redu ispraćaj stare godine. U Hrvatskoj ipak, čini se, svaka stara je bolja od nove”, kaže Jakovljević.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.