U Hrvatskoj ukupno 2.187 zaraženih, u ponedjeljak se djelomično otvaraju škole

Vijesti 10. svi 202007:00 > 22:13
Milan Sabic/PIXSELL

U Hrvatskoj je ukupno 2.187 zaraženih novim koronavirusom. Preminulo je 90 ljudi, a izliječeno je njih 1.764. Na Braču je utvrđeno je kako je, uz jutrošnjih osam, još šest osoba zaraženo te je sada tamo ukupno 38 oboljelih. Još se čekaju rezultati briseva uzetih u Slavonskom Brodu od radnika koji su se vratili iz Švedske. U ponedjeljak kreće treća faza popuštanja mjera.

22:13

U sklopu treće i četvrte faze postupne uspostave tramvajskog prometa od ponedjeljka, 11. svibnja, u promet će biti puštene tramvajske linije 1, 2, 4, 6, 9, 11 i 17, dok će tramvajska linija 14 povezivati Zapruđe i park Maksimir.

Više čitajte OVDJE.

21:53

Britanski premijer Boris Johnson izjavio je u nedjelju da se karantena zbog epidemije koronavirusa još ne ukida i pozvao ljude da ostanu oprezni, dok je iznosio plan postupnog ublažavanja mjera koje su proteklih tjedana gotovo posve zatvorile cijelo gospodarstvo.

Više čitajte OVDJE.

21:06

Tijekom popodneva obrađena su preostala 42 uzorka testa na koronavirus na Braču, utvrđeno je kako je uz jutrošnjih osam još šest osoba zaraženo te je sada tamo ukupno 38 oboljelih, doznaje se u nedjelju iz Stožera civilne zaštite.

Više čitajte OVDJE.

21:02

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je preporuke za hrvatske i strane državljane koji ulaze u RH, oni su ih se dužni pridržavati 14 dana, izlaske iz smještaja ograničiti samo na nužne te nositi masku i održavati fizički razmak.

Više čitajte OVDJE.

20:18

Na plaže bi ovo ljeto, nadaju se svi, trebali stizati i strani gosti. I blažim mjerama na granici Hrvatska želi spasiti turističku sezonu. Hoće li to možda ugroziti dobre epidemiološke podatke Hrvatske objasnio je načelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović.

Više čitajte OVDJE.

19:38

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak potvrdio je u gostovanju na RTL-u Danas da je još šest osoba pozitivno na koronavirus na Braču.

Ukupno je to 36 oboljelih od koronavirusa na Braču koji je postao novo žarište epidemije u Hrvatskoj.

Više čitajte OVDJE.

19:19

Glavna tajnica Sindikata učitelja Ana Tuškan u Dnevniku je komentirala sutrašnji povratak u škole malog dijela učenika.

Kazala je kako ministrica Divjak prebacuje odgovornost. Više čitajte OVDJE.

19:02

Glavni epidemiolog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije Dobrica Rončević, bio je gost Dnevnika. Smatra da smo spremniji za eventualni drugi val epidemije, nego što smo bili za prvi.

Više čitajte OVDJE.

18:58

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “dr. Fran Mihaljević” Alemka Markotić bila je gošća večerašnjeg Dnevnika N1 Televizije.

Više čitajte OVDJE.

17:56

Srbijansko ministarstvo zdravlja je za protekla 24 potvrdilo još 82 nova slučaja zaraze koronavirusom, što Srbiju ubraja među države u svijetu s ukupno više od 10.000 zaraženih, umrle su još dvije osobe, a diljem zemlje postupno stupaju na snagu ublažene mjere suzbijanja Covida-19.

Više čitajte OVDJE.

17:53

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “dr. Fran Mihaljević” Alemka Markotić gošća je večerašnjeg Dnevnika N1 Televizije.

U Dnevniku N1 Televizije naša Nina Kljenak razgovarat će s ravnateljicom Klinke Fran Mihaljević Alemkom Markotić.

17:52

Nacionalni sindikat policije uputio je otvoreno pismo Vladi u kojem ističu kako je prijedlog o smanjenju prava i plaća zaposlenika MUP-a neprihvatljiv i ponižavajući te poručuju da, ustraje li Vlada na tome, neće birati dopuštena sredstva u cilju njihove zaštite.

U pismu podsjećaju i kako je Vlada Slovenije policajcima povećala plaću za vrijeme COVID 19 krize s 1400 na 2200 eura.

Više čitajte OVDJE.

17:39

Zrakoplov SF Airlines na izravnom letu iz Šangaja za Zagreb sletio je u nedjelju rano ujutro u Međunarodnu zračnu luku Zagreb Franjo Tuđman i dopremio oko 86 tona zaštitne opreme potrebne hrvatskom zdravstvenom sustavu i ostalim službama tijekom epidemije koronavirusa.

Više čitajte OVDJE.

17:37

U Hrvatskoj gotovo pola milijuna žena nema svog ginekologa. Pandemija koronavirusa ukazala je na brojne probleme u zdravstvenom sustavu, pa tako i one s kojima se suočavaju specifično žene.

Više čitajte OVDJE.

14:09

Teretane se otvaraju u srijedu, a od sutra je dopušteno okupljanje do 40 osoba i vraća se međužupanijski linijski prijevoz. 

14:06

Šef Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović izvijestio je da se ukidaju e-propusnice, ali u slučaju epidemološke procjene mogu se vratiti.

14:05

U 24 sata u Hrvatskoj je 11 novozaraženih, ukupno 2.187 ljudi. Tri osobe su preminule i sve su iz koprivničkog Doma za starije.

13:10

U posljednja 24 sata u Splitsko-dalmatinskoj županija devet je novih osoba zaraženih koronavirusom od kojih je osam na Braču, a jedan u Solinu, što je ukupno 547 zaraženih u županiji, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

10:50

Svi testovi koji su u subotu analizirani u Kliničkom bolničkom centru Osijek, ukupno 131, bili su negativni na virus COVID-19.

Negativni su bili i uzorci pet osoba čiji su raniji preliminarni nalazi bili pozitivni te su po nalogu epidemiološke službe obavljani kontrolni nalazi i – dvostrukim negativnim testom potvrđeno je da ipak nisu pozitivni, pa se te osobe više ne vode kao pozitivne. Riječ je o dvije osobe s područja Našica te po jedna iz Osijeka, Popovca i Švajcarnice.

Ukupan broj oboljelih na koronavirus na području Osječko-baranjske županije tako ostaje 131 osoba, s time da se na liječenju u KBC-u Osijek nalazi 9 oboljelih, 10 osoba je na kućnom liječenju, dok je na žalost od početka pandemije do sada preminulo osam osoba. Ukupno je do sada izliječeno 104 oboljele osobe.

10:47

Na području Krapinsko – zagorske županije već dvanaesti dan uzastopce nije zabilježena niti jedna novozaražena osoba korona virusom, a u protekla 24 sata ozdravile su još 2 osobe iz Pregrade.

Ukupan broj ozdravljenih osoba je 101, a trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba s područja županije iznosi 37. U protekla 24 sata testirano je 114 uzoraka, od kojih su 3 negativna, dok se za još 111 čekaju rezultati nalaza.

Do sada je testirano ukupno 2.144 uzoraka. U kućnoj samoizolaciji trenutno se nalaze 32 osobe.

10:27

Ličko-senjska županija javlja da 22. dan zaredom nema novooboljelih osoba i nastavlja se povoljna epidemiološka situacija. Izliječena je još jedna osoba te se ukupan broj izliječenih povećao na 13.

U posljednja 24 h pristiglo je 11 negativnih rezultata testiranja. te se čeka 1 rezultat testiranja. nije bilo uzimanja dodatnih uzoraka.

10:11

Bjelovarsko-bilogorska županija javlja da 25. dan zaredom nije zabilježen novi slučaj zaraze koronavirusom, a Vukovarsko-srijemska da su dvanaesti dan bez novooboljelih od covid-19.

9:50

Od prva 22 obrađena nalaza na koronavirus s Brača, od ukupno jučer uzetih 92 brisa, pet osoba je pozitivno i riječ je o osobama iz iste obitelji, prva je informacija koja, međutim, nije službeno potvrđena, a službene podatke objavit će Stožer kada budu poznati svi rezultati testiranja.

Više čitajte OVDJE

9:45

Stožer civilne zaštite Istarske županije izvijestio je da je unutar 24 sata ispitano 67 uzoraka brisa i svi su negativni na koronavirus. Nema novooboljelih.

Trenutno je na ispitivanju 13 uzorak brisa zbog sumnje na koronavirus.

9:44

Od prva 22 obrađena nalaza na koronavirus s Brača, od ukupno jučer uzetih 92 brisa, pet osoba je pozitivno i riječ je o osobama iz iste obitelji, prva je informacija koja, međutim, nije službeno potvrđena, a službene podatke objavit će Stožer kada budu poznati svi rezultati testiranja.

Više čitajte OVDJE.

8:24

Više od četiri milijuna ljudi u svijetu zaraženo je koronavirusom, a ukupan broj žrtava premašio je 277.000, prema podacima koje prikuplja američka sveučilišna bolnica Johns Hopkins.

Više čitajte OVDJE

7:45

Na svjetskim su burzama prošloga tjedna cijene dionica snažno porasle jer su ulagači odlučili ignorirati loše gospodarske pokazatelje, a više se usmjeriti na solidne poslovne rezultate kompanija i vijesti o postupnom otvaranju gospodarstava.

Više čitajte OVDJE

7:44

Najveća američka grupacija avioprijevoznika izvijestila je u subotu da podupire američku Administraciju za sigurnost u prometu (TSA) u pogledu mjerenja tjelesne temperature putnika i zaposlenika koji dolaze u doticaj s klijentima tijekom pandemije koronavirusa.

Više čitajte OVDJE

7:43

Meksičko ministarstvo zdravstva potvrdilo je u subotu 1.938 novih slučajeva infekcije koronavirusom, uz 193 smrtna slučaja, a vladini modeli predviđaju da bi vrhunac zaraze mogao biti ovoga vikenda.

Više čitajte OVDJE

7:16

Stopa reprodukcije koronavirusa u Njemačkoj narasla je iznad kritičnih jedan, što znači da sada svaki pacijent zarazi prosječno više od jedne osobe, objavio je u subotu Institut Robert Koch (RKI).

Posljednje procjene tzv. reprodukcijskog broja (R) su na 1.10, objavio je RKI. Neprestano se upozorava da je za suzbijanje epidemije nužno da R bude ispod 1.

Više čitajte OVDJE

7:15

Gošća Dnevnika N1 sinoć je bila dr. Željka Karin, ravnateljica splitskog Zavoda za javno zdravstvo. Za uvedene mjere na otoku Braču, koje su blaže od karantene, rekla je da se nada da će biti dovoljne.

“90 briseva uzeto je danas, to su kontakti od jučer pozitivnih, večeras do 22 sata ćemo imati nalaze većine briseva”, najavila je. 

Na konferenciji za medije stožera Splitsko-dalmatinske županije izvijestit će o rezultatima testiranja.

Više čitajte OVDJE

  • Ukupno 2.185 zaraženih
  • Testiranja i restriktivne mjere na Braču 
  • U ponedjeljak treći krug popuštanja mjera

VEZANE VIJESTI