Zadarski Stožer: Tko je bio u kontaktu sa zaraženim tenisačem mora u izolaciju

Vijesti 21. lip 202021:56 > 22:02
Marko Dimic/PIXSELL

Stožer civilne zaštite Zadarske županije osvrnuo se u priopćenju na pojavu koronavirusa kod tenisača koji je sudjelovao na turniru u Zadru.

Kako smo primili informaciju da je tenisač Grigor Dimitrov pozitivan na koronavirus koji je u Zadru igrao na teniskom turniru Adria Tour, molimo sve one koji su bili s njim u bliskom kontaktu dulje od 10 minuta da odu u samoizolaciju na 14 dana i jave se nadležnom epidemiologu u mjestu gdje borave, odnosno svom liječniku opće prakse.

Stanovnici Zadarske županije koji sumnjaju na zarazu, odnosno koji su sa tenisačem bili u bliskom kontaktu neka se jave dežurnom epidemiologu na broj 098/332-765 i svom liječniku. Zavod za javno zdravstvo Zadarske županije od sutra će uvesti dodatnu telefonsku liniju i dodatne dežurne timove.

VEZANE VIJESTI

Ovim putem još jednom podsjećamo da su na snazi epidemiološke mjere koje između ostalog uključuju držanje socijalne distance koja je najvažnija u sprječavanju širenja koronavirusa te da moramo biti odgovorni, stoji u priopćenju Stožera civilne zaštite Zadarske županije.

Broj kontakata posljednjih dana uistinu je velik. Grigor Dimitrov igrao je s Bornom Ćorićem, vrlo prisno i košarku s Novakom Đokovićem i svim ostalim sudionicima, a zajedno su održali i Kid’s Day gdje su na Forumu s njima zaigrali tenis.

Zbog cijele situacije organizatori Adria Toursa otkazali su večerašnje finale u kojem su trebali igrati Novak Đoković i Andrej Rubljov.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.