"Sastanak klubova? Teški promašaj, ne može se oporba slizavati s vladajućima"

Vijesti 17. lis 202012:28 > 12:32
N1

Saborska zastupnica Stranke s imenom i prezimenom, Dalija Orešković, gostujući u Novom danu oštro se obrušila prema HDZ-u i SDP-u. Posebno je iznenađena pozivom Peđe Grbina premijeru da okupi u ovoj krizi, sve saborske klubove.

Poziv premijeru za okupljanjem klubova? “Da im držimo svijeću?!”

Na pitanje kako joj se čini poziv predsjednika SDP-a, Peđe Grbina premijeru da okupi sve stranke, kao na početku epidemije, kako bi svi zajedno razgovarali o trenutnim problemima, krizi, kao i o rebalansu proračuna, Dalija Orešković kaže da neka joj Grbin ne zamjeri ali da je to definicija razloga propadanja SDP-a kao nominalno najjače oporbene stranke, nerazumijevanje čemu bi oporba trebala služiti i razlog zašto Hrvatska 30 godina tapka u mjestu.

VEZANA VIJEST

“Funkcija oporbe je da bude snažan i jasan korektiv u vlast i to SDP nije mogao ponuditi. Ne može se oporba slizavati i staviti u isti čamac s vladajućima. U načinu kako vide svoju uloge kada sjednu na vlast nema suštinske razlike između HDZ-a i SDP-a.

Mi smo u nekoliko navrata imali prilike vidjeti koliko je ova vlada nezainteresirana za bilo kakav pomak prema naprijed. U takvoj situaciji pozivati HDZ i premijera Andreja Plenkovića da mu budemo što? Da im držimo svijeću? Da mu budemo alibi? Za sve ono loše? Za zaustavljanje pozitivnih pomaka? Za cementiranje stanja u društvu za iduće četiri godine? Mislim da je pucanj u nogu i teški promašaj!

To ne može biti oporba! A samim tim ni Peđa Grbin ni SDP ne mogu biti perjanice niti vođe oporbenih Klubova u Hrvatskom parlamentu”, rekla je Orešković.

Bačić bi trebao znati da nema javnih natječaja za odvjetnike

“Nema ništa sporno u načinu na koji sam dobila posao u Janafu”, poručila je Dalija Orešković predsjedniku Kluba zastupnika HDZ-a, Branku Bačiću koji ju je pozvao da javnosti objasni kako je dobila posao za Janaf bez natječaja.

“Sporna je količina manipuliranja u javnom prostoru kako bi se ocrnio moj rad i rad svih koji pošteno obavljaju svoj posao, kaže Orešković. Za odvjetnike se ne provode javni natječaji, naglašava, jer se odvjetnici ne mogu natjecati nižom cijenom s obzirom da je cijena odvjetničkih usluga određena tarifom Hrvatske odvjetničke komore i ista je cijena za sve. Ako Branko Bačić zna za neke odvjetnik koji su koruptivnim radnjama dobili svoja zastupanja, neka to onda i prijavi.”

Orešković je pozvala sve da pokažu svoje račune s Janafom. Žalosno je, kaže, što je predsjednik Milanović svu javnu prljavštinu usmjerio na nju umjesto da je svoju javnu dužnost iskoristio da pozove odgovornost one koji su u sumnjivim klubovima dogovarao poslove, u kojem se i sam našao.

Saborska stanka – pogrešna odluka

Dalija Orešković jučer se ispričala svim svojim biračima i građanima zbog odlaska na saborsku pauzu, na dvotjednu stanku, smatrajući da je to pogrešna je poruka .

#related-news_0

“Odlazak na saborsku stanku pokazuje koliko je vladajućima stalo do Hrvatske do njezinih građana a govori i o vladavini prava jer na stanku, kaže, odlazimo na temelju običajnog prava a ne na temelju odredbe Poslovnika koju su sami sebi izmislili HDZ-ovci. Tko ima obraza nakon 7 tjedana otići u stanku?”, pita se saborska zastupnica SIP-a.

HDZ i SDP – političke kukavice, važna im je politika brige o sebi

Prozvala je dvije velike stranke za politički kukavičluk jer kad su bili u prilici nisu za hrvatsku napravili ništa. Sad kad smo na rubu pucanja i u lošoj društvenoj klimi, u javni prostor se uvode stari jedni te isti neprijatelji i povijesne teme umjesto da se pozabavimo sa stvarnim temama koje nas muče. Velikim političkim strankama svrha je postojanja politika brige o sebi.

Nastavno na napad na Markovom trgu, nisam primijetila da kontrolni policajci imaju odgovarajuću opremu za svoju sigurnost.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.