UŽIVO Prva osoba u RH primila cjepivo protiv korone: "Kao da ništa nije bilo"

Vijesti 27. pro 202007:46 > 11:05
Goran Stanzl/PIXSELL

Nakon što je jučer u Hrvatski zavod za javno zdravstvo stiglo prvih 9.750 doza cjepiva protiv Covida-19, tvrtke Pfizer-BioNTech, 27., 28. i 29. prosinca počinje distribucija prvih doza cjepiva i cijepljenje građana u svim županijama, priopćeno je u subotu navečer iz Vlade.

11:05

Prva osoba koja se cijepila u Hrvatskoj.

11:03

U Klinici za infektivne bolesti Fran Mihaljević cijepljena je radnica te ustanove. Ondje se nalaze premijer Plenković, ravnateljica Klinike Alemka Markotić te ministar zdravstva Vili Beroš.

10:44

Prva osoba koja je u Hrvatskoj cijepljena je Zagrepčanka Branka Aničić. Voli šetnje i nordijsko hodanje.

Više čitajte OVDJE.

10:32

Prva osoba koja se u Hrvatskoj cijepila protiv covida-19 bila je štićenica Doma za starije osobe Trešnjevka u nedjelju 27. listopada, u 10 sati.

Tom prigodom predsjednik Vlade AndrejPlenković dao je izjavu povodom početka cijepljenja protiv koronavirusa u Hrvatskoj.

“Zaista sam sretan uime Vlade”, kazao je premijer Plenković u obraćanju medijima. Kazao je kako cjepivo ide prvo najranjivijim građanima i zdravstvenim radnicima.

“Očekujemo da uskoro budemo u prilici da se vratimo u normalan život. Čestitam gospođi Aničić koja je vedra duha i prva koja je primila cjepivo”, dodao je premijer.

Više čitajte OVDJE.

10:30

Liječnik koji skrbi o štićenicima doma, i koji je obavio prvo cijepljenje Miro Hanžovečki rekao je kako će danas u domu biti cijepljeno 20 korisnika, a u idućih nekoliko dana ukupno 110 štićenika.

“Ponosan sam što smo omogućili da oni kojima je najpotrebnije dobiju cjepivo u pravom trenutku. Sretni smo što nam je to sredstvo na raspolaganju”, kazao je Hanžovački.

10:09

Branka Aničić iz Doma za starije Trešnjevka prva je osoba koja je primila cjepivo protiv koronavirusa u Hrvatskoj. Nakon cijepljenja dala je izjavu za medije.

“Upravo sam cijepljena. Pozdravljam sve, presretni smo što je naš dom izabran, što sam prva. Da konačno krenemo u novi život, nadam se da će to biti ubrzo. Brzo je cjepivo došlo, brže nego što smo se nadali. Tu je, sad to trebamo svi prihvatiti, radi prijatelja, obitelji, nas samih”, kazala je.

“Cijepljenje nisam niti osjetila, kao da ništa nije bilo. Možemo se vratiti druženjima u domu, aktivnostima, uživati u prakovima i cvijeću”, dodala je. Nije se bojala, kaže i sve je pozvala da se cijepe protiv koronavirusa.

10:04

Žena (81) u Zagrebu u Domu za starije Trešnjevka cijepila se protiv koronavirusa. Ona je prva osoba u Hrvatskoj koja je primila cijepivo. Cijepljenju su nazočili premijer Plenković, gradonačelnik Zagreba Bandić, ministar Aladrović te šef HZJZ-a Capak.

9:56

U tijeku su pripreme za početak cijepljenja u Hrvatskoj.

9:52

Prve doze cjepiva protiv koronavirusa na temperaturi od -80 do Zagreba je dostavio specijalni prijevoznik, poljska tvrtka SL Express, piše u nedjelju Jutarnji list.

Više čitajte OVDJE.

9:48

U tijeku su pripreme cjepiva za cijepljenje. Podsjetimo, prva će se cijepiti štićenica Doma za starije Trešnjevka. Početak cijepljenja predviđen je u 10 sati. Nakon toga izjave će dati premijer Andrej Plenković, ministar Josip Aladrović i šef HZJZ-a Krunoslav Capak.

9:33

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Krunoslav Capak za N1 je kazao da pripreme za početak cijepljenja protiv koronavirusa prolaze odlično.

Više čitajte OVDJE.

9:12

Donosimo i detaljan raspored cijepljenja po ustanovama diljem Hrvatske.

Više čitajte OVDJE.

8:29

Širom Europe zdravstveni djelatnici i pripadnici najrizičnijih skupina poput štićenika domova za starije i nemoćne primit će u nedjelju prve doze cjepiva protiv koronavirusa.

Više čitajte OVDJE.

8:14

Naš reporter Elvir Mešanović nalazi se ispred HZJZ-a, gdje se nalazi osiguranje koje će pratiti odvoženje cjepiva po županijskim zavodima.

7:48

U nedjelju, ponedjeljak i utorak, 27., 28. i 29. prosinca, prva cijepljenja organizirat će se u domovima za starije i nemoćne osobe te u zdravstvenim ustanovama. Prioritet je zaštita najugroženijih i najizloženijih – starijih i nemoćnih osoba te radnika u zdravstvenim i socijalnim ustanovama.

Prva osoba koja će se u Hrvatskoj cijepiti protiv bolesti COVID-19 bit će štićenica Doma za starije osobe Trešnjevka u Zagrebu, u nedjelju u 10 sati.

7:47

Nakon što je jučer u Hrvatski zavod za javno zdravstvo stiglo prvih 9.750 doza cjepiva protiv Covida-19, tvrtke Pfizer-BioNTech, 27., 28. i 29. prosinca počinje distribucija prvih doza cjepiva i cijepljenje građana u svim županijama, priopćeno je u subotu navečer iz Vlade.

VEZANE VIJESTI