Prva osoba koja se cijepila je Branka Aničić: Voli šetnje i nordijsko hodanje

Vijesti 27. pro 202010:38 > 11:43
Izvor: Goran Stanzl/PIXSELL

Prvo cijepljenje protiv covid-19 u Republici Hrvatskoj održano je u nedjelju, 27. prosinca 2020. godine u podružnici zagrebačkog Doma za starije i nemoćne osobe Trešnjevka u Drenovečkoj ulici broj 30.

Dr. Miroslav Hanževački cijepio je prvu osobu u Hrvatskoj. Prva osoba koja je cijepljenja je gospođa Branka Aničić, korisnicu zagrebačkog Doma za starije Trešnjevka.

VEZANA VIJEST

Branka Aničić je Zagrepčanka rođena 1939. godine. Dan uoči svog 79. rođendana, 24. svibnja 2018. godine, postala je stanovnica doma. Dobrog je zdravlja, a svoju životnu vitalnost može zahvaliti i svakodnevnim šetnjama, posebno nordijskom hodanju koje u vrijeme ograničenja zbog epidemije, upražnjava u parku doma. U mladosti su joj hobiji bili planinarenje i skijanje.

Branka Aničić radila je kao farmaceutska tehničarka u Kliničkoj bolnici Sestara milosrdnica u Zagrebu. Udovica je ostala prije 10 godina. U njenoj odluci da se cijepi podržavaju je svi članovi njene obitelji – sin i snaha, dvoje unučadi, te dvoje praunučadi, navodi se u priopćenju medijima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.