Petrov: Pobjeđivali smo uhljebe i kad nam nisu davali šanse

Vijesti 05. lis 201507:09 > 07:09
N1

Najnoviji rezultati istraživanja o društvenim i političkim preferencijama CRO Demoskop pokazuju nastavak blagog trenda smanjenja prednosti HDZ-ove desne koalicije u odnosu na glavnog takmaca, SDP-ovu lijevo liberalnu koaliciju.

Na trećem je mjestu, po prvi put od početka mjerenja, Most nezavisnih lista metkovskog gradonačelnika Bože Petrova s izborom od 4,7 posto (prije mjesec dana 3,4%). Ujedno je ova lista i najveći ovomjesečni dobitnik (ako se promatra porast izborne podrške u odnosu na prethodni mjesec).

Uz to, Božo Petrov se našao i na petom mjestu ljestvice najpozitivnijih hrvatskih političara s 3,2 posto.

Na novinarsko pitanje kako komentira podatak da je Petrov po najnovijoj anketi Agencije Promocija plus CRO Demoskop peti po popularnosti među političarima, a Most postao treći po popularnosti iza HDZ-a i SDP-a, Petrov je rekao: “Nije bitno tko je popularan, bitno je tko je spreman na promjene. Pobjeđivali smo nedodirljive uhljebe na lokalnim razinama i kad nam nisu davali nikakve šanse. Sada nam ankete daju šansu, ali mi tu podršku koja svaki dan jača osjećamo i na terenu bez anketa. Upravo zato što jedini nudimo promjenu, očekujemo da će nas do izbora prljavom kampanjom pokušati zaustaviti i tako onemogućiti promjene.Most nezavisnih lista želi ujediniti Hrvatsku i okončati podjele i povezati sve neodlučne, raspršene i nepovezane birače u veliku frontu protiv HDZSDP-a”.

Anketu je komentirao i vođa oporbe, Tomislav Karamarko. “HDZ ankete komentira tako da – pobijedi na izborima! To je moj jedini komentar. Za mjesec, mjesec i pol dana su izbori – pa ćemo dan poslije razgovarati o tome”, kazao je Karamarko.

Komentar je imao i premijer Zoran Milanović.

Na upite novinara Milanović je rekao kako očekuje da će tu prednost za mjesec dana prestići, i da će tada biti najvažnije tko može formirati Vladu, Karamarko ili on.

“Za mene je najvažnije u tim anketama, koje nerado komentiram, da je podrška Vladi kontinuirano visoka. Mi kao koalicija želimo doseći onu razinu podrške koju ima Vlada, a ta je brojka vjerodostojnija od podrške strankama. Brojka onih koji podržavaju Vladu je od Nove godine više nego udvostručena, a to je dobro za Hrvatsku”, ocijenio je premijer.