HDZ: Frljić veliča Jugoslaviju, a Hrvatska mu je zločinačka!

Vijesti 16. lis 201515:00 > 15:55
HINA

Ubrzo nakon poziva Olivera Frljića Tomislavu Karamarku na javnu debatu o kazalištu i kulturnoj politici, uslijedio je odgovor HDZ-a u kojemu prozivaju Frljića zbog prikazivanja Hrvatske kao zločinačke zemlje, veličanja Jugoslavije i slično.

“Intendant riječkog Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca ponovno bi polemizirao i politički provocirao. Za svoje političke, a ne umjetničke angažmane on svakodnevno troši novac hrvatskih građana”, navodi glasnogovornik HDZ-a Ivan Jabuka u priopćenju, koje je uslijedilo brzo nakon gostovanja intendanta riječkog HNK Olivera Frljića u Novom danu N1 televizije.

Ondje je, podsjetimo, poručio toj stranci da se uputi u proceduru imenovanja čelnika narodnih kazališta u Hrvatskoj, budući da je šef stranke Tomislav Karamarko najavio njegovu smjenu po dolasku na vlast.

“Pozivamo riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela da javnosti obznani tajni, koruptivni ugovor s bivšom intendanticom, pomoću kojega su Obersnel i Zoran Milanović protuzakonito i političkom samovoljom postavili Olivera Frljića na mjesto intendanta riječkog Hrvatskog narodnog kazališta”, navodi HDZ. Frljić je vlastito “sporno imenovanje” nazvao spinom, kazavši kako je riječki HDZ bio protiv njegovog imenovanja i kandidature i prije, te da je to razlog zašto proizvode medijske spinove. 

U konačnici Ivan Jabuka zaključuje:

“Nije Oliveru Frljiću dovoljno što hrvatsku državu drži zločinačkom, što ne priznaje hrvatski jezik, što se javno zauzima za obnovu Jugoslavije, nego bi prozirnim provokacijama pred hrvatskom javnošću pokušao sakriti činjenice da ga je Vlada Zorana Milanovića uz asistenciju Vojka Obersnela protuzakonito postavila na to mjesto.”