HDZ objavio peto i šesto lažno obećanje SDP-a

Vijesti 31. lis 201513:39 > 13:40
Sanjin Strukic/PIXSELL

HDZ je u subotu nastavio s nabrajanjem, kako kažu, SDP-ovih propalih, neispunjenih obećanja iz Plana 21, a kao peto i šesto takvo obećanje na njihovoj listi našle su se SDP-ove tadašnje predizborne najave o jačanju poljoprivrede i rastu zaposlenosti.

HDZ-ovci podsjećaju na SDP-ovo obećanje pred prošle izbore da će tadašnja Kukuriku koalicija poljoprivredu svrstati u prioritetnu i stratešku gospodarsku granu, čija je misija proizvesti dovoljnu količinu kvalitetne hrane za prehranu vlastitoga stanovništva.

“Vrijednost poljoprivredne proizvodnje u 2014. bilježi pad od 9,4 posto u odnosu na prethodnu godinu, 2013. opet pad od 8,1 posto u odnosu na prethodnu godinu te 2012. opet pad od 1,8 posto u odnosu na prethodnu godinu. Vrijednost poljoprivredne proizvodnje u 2011. godini iznosila je 21,3 milijardu kuna, a 2014. godine 17,4 milijarde kuna, što je jednostavnom računicom pad od gotovo 20 posto”, ističu u HDZ-u, pozivajući se na podatke Državnog zavoda za statistku.

Propalim smatraju i SDP-ovo obećanje, odnosno poruke kako nezaposlenost nije samo pitanje egzistencije i ima li čovjek od čega živjeti, već i pitanje svačijega osobnoga dostojanstva, osjećaja da ga njegova sredina cijeni i treba i da sudjeluje kao ravnopravni građanin u svojoj zemlji. Zato je nezaposlenost, isticali su tada SDP-ovci, izvor ne samo financijske, nego i svake druge nepravde.

Iz HDZ-a navode najnovija istraživanjima Eurostata, po kojima je Hrvatska treća najgora država u EU po stopi nezaposlenosti, iza nje su samo Španjolska i Grčka. “Točnije, 291.000 građana je nezaposleno, poručuju u priopćenju.

“Nakon četiri izgubljene godine mandata Milanovićeve vlade, svjedoci smo šokantne nezaposlenosti. Sada se još besramno hvale da ‘stvaraju 500 radnih mjesta tjedno’ i da Hrvatska raste! Hrvatska raste, ali u krivom smjeru. Nezaposlenost raste, broj mladih iseljenih raste, kao i broj izgubljenih radnih mjesta. Točnije, 291.000 građana je nezaposleno. A da ne spominjemo sve one mlade koji su bili prisiljeni napustiti Hrvatsku, jer za njih ovdje nema posla. Milanoviću, gdje se stvara tih ‘500 radnih mjesta tjedno’ – u Njemačkoj?!”, poručuju iz HDZ-a.

Tvrde kako hrvatski građani svjedoče kontinuiranom padu vrijednosti poljoprivredne proizvodnje u svakoj godini mandata Milanovićeve Vlade, da su poljoprivreda i gospodarstvo u propadanju, iako su ključni sektor s golemim neiskorištenim potencijalom.

“Dokazat ćemo da poljoprivreda može biti pokretač razvoja! Dosta je lažnih Milanovićevih obećanja. Potrebna nam je promjena. Milanovićeva politika bacila je našu zemlju u gospodarski i socijalni ponor. Ništa se neće promijeniti bez prave promjene vodstva. Izaberimo promjenu koju Hrvatska treba i zaslužuje!”, zaključuju u HDZ-u.