HDZ uzvratio Milanoviću: Sitni zavidnik s izlizanim forama

Vijesti 23. svi 202313:04 2 komentara
N1/Ivan Hrstić

Nastavljaju se prepucavanja između Zorana Milanovića i HDZ-a. Ovaj put je stranka na Facebooku reagirala na njegovu izjavu koju je danas dao na konferenciji "10 godina Republike Hrvatske u Europskoj uniji". HDZ odgovorio Milanoviću: sitni zavidnik, pokušava opravdati svoje omiljene ortake.

“Očekivano, sitni zavidnik Milanović protivi se novom povećanju plaća hrvatskih građana jer će time postati još vidljivije koliko je njegov premijerski mandat bio očajan. U Milanovićeve i SDP-ove četiri godine prosječna je plaća porasla za samo 2.8%, a u mandatu PVRH Andrej Plenković za više od 50%!

Pritom ne računamo novo podizanje primanja nakon 6. kruga porezne reforme naše Vlade. Milanović ujedno već izlizanom forom “napadni da ne budeš napadnut” pokušava opravdati svoje omiljene ortake, a nesposobne gradonačelnike, posebice posrnulog Ivicu Puljka”, napisao je HDZ na Facebooku.

Podsjetimo, predsjednik Zoran Milanović kritizirao je u utorak u Kući Europe poreznu reformu navodeći među ostalim da se porezna politika ne može temeljiti na principu “uzmem ti na ćupriji, vratim ti na mostu”.

“Dao bih se kladiti da je to vokabular partijske škole u Kumrovcu – ‘plasiraju se teze’. Ljudi govore, argumentiraju, razgovaraju… Porezna politika ne može biti uzmem ti na ćupriji, vratim ti na mostu i napravio sam ti dobro djelo, a uvalio u probleme lokalnu samoupravu, a za ostalo tu je MasterCard, pitajte druge”, komentirao je Milanović jučerašnje izjave premijera Andreja Plenkovića da netko plasira lažne teze o najavljenoj poreznoj reformi i ukidanju prireza.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare