Jasmin Klarić: Nevjerojatno je Plenkovićevo licemjerje i pravljenje nevještim

Vijesti 11. lip 202420:51 5 komentara

Kolumnist Telegrama Jasmin Klarić bio je gost Pressinga kod našeg Ilije Jandrića s kojim je komentirao političke aktualnosti.

Hrvatska je rekorder po malom odazivu birača na europskim izborima, a Jasmin Klarić nisku izlaznost povezuje s inflacijom: “Ta veza je više metaforička nego direktna, ali koliko su ljudi zainteresirani za sudjelovanje u političkom procesu, toliko imaju pravo očekivati kvalitetu tog političkog procesa”, rekao je.

“Nevjerojatno je Plenkovićevo licemjerje”

Premijer Andrej Plenković komentirao je medije koji, prema njemu, nisu dali dovoljno prostora europskim izborima: “Mi smo zapostavili svoj posao kao mediji u cjelini i nažalost mediji u Hrvatskoj su lošiji dio demokracije, a kada znamo kakvi su nam političari, to je teška ocjena. Gomila medija ovisi o financiraju direktno od Vlade i to se vidi u njihovim programima i na njihovim stranicama”, kaže.

“Nevjerojatno je Plenkovićevo licemjerje i pravljenje nevještim zbog niske izlaznosti, ako postoji osoba koja je kriva za nisku izlaznost, onda je to Andrej Plenković. On je taj koji je odlučio da se parlamentarni izbori odigraju neposredno prije europskih izbora. U HDZ-u su se nadali da bi Zoran Milanović mogao odabrati datum u svibnju za parlamentarne izbore, tako da bi ta razlika bila još manja, izlaznost također, a imali bi i još manje prostora u medijima”, pojasnio je.

Očekivani rezultati

“Plenković je priželjkivao nisku izlaznost jer sjetimo se nakon parlamentarnih izbora da je bio nezadovoljan što je izašlo 63 posto ljudi”, dodao je Klarić.

Novinar je komentirao rezultate europskih izbora: “Rezultati su i više nego očekivani, što se tiče HDZ i SDP-a oni su gotov identični u odnosu na parlamentarne izbore, a ni ovi drugi nisu previše varirali. Takav je naš izborni sustav HDZ je dobio trećinu glasova i polovicu mandata”, navodi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare