Kozlevac: Virus je mutirao, jači je pa zahvaća i ljude koji su cijepljeni

Vijesti 05. stu 202111:12 > 12:56 1 komentar
N1

Načelnik istarskog stožera za civilnu zaštitu Dino Kozlevac gostovao je u N1 Studiju uživo te je govorio o epidmeiološkoj situaciji u Hrvatskoj, a komentirao je i kakve bi nove koronamjere Nacionalni stožer trebao donijeti.

“U ovom trenutku svaka mjera će biti dobrodošla. Došli smo u fazu kad moramo ne nešto napraviti nego moramo donijeti mjere. Mjere mogu biti radikalne, odjedanput, postepeno”, rekao je Kozlevac.

VEZANA VIJEST

Istaknuo je da mjerama treba potaknuti građane da se cijepe pritiv covida-19.

“S obzirom na to da smo imali liberalan pristup cijelo ljeto i jesen i s obzirom na ton da je kretanje virusa sada bitno brže, treba donijeti mjere. Nismo za lockdown, za zatvaranje nego da donesemo određene mjere da ljduima ukažemo na ozbiljnost situacije i da pokušaju shvatiti da se treba cijepiti. To je zdravstveno i znanstveno utemeljeno jedina mjera koja daje rezultate”, istaknuo je.

“Nakon liberalnog pristupa ne možete odjedanput ići u radikalni pristup”

Navodi da je cijela Hrvatska zahvaćena te da su zbog toga potrebne mjere na nacionalnoj razini.

VEZANA VIJEST

“Virus se kretao slobodno, prvenstveno u populaciji koja nije cijepljena, ojačao je, mutirao i danas je puno jači pa zahvaća i ljude koji su cijepljeni s dvije doze. Prošao i određeni period od cijepljenja, pet do osam mjeseci. Ono što ohrabruje jest da velika većina ljudi koji su cijepljeni, a koji su se zarazili, prolaze s laganijim simptomima. Jedino nam je rješenje u tom pravcu”; naglasio je Kozlevac.

Što je istarski stožer predložio? “Podržali smo sve mjere koje su na stolu, osim lockdowna, zatvaranja. Nakon liberalnog pristupa ne možete odjedanput ići u radikalni pristup.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare