Liječnici poručili Plenkoviću: “Premijeru, vi ste na potezu!”

Vijesti 29. ožu 202307:34 > 12:45 1 komentar
Davor Puklavec / Pixsell / Ilustracija

Liječničke udruge održale su u utorak sastanak na kojemu je odlučeno da liječnici idu u štrajk. Nakon sastanka je priopćeno da je svih pet liječničkih udruga - Hrvatski liječnički sindikat (HLS), Hrvatska liječnička komora (HLK), Hrvatska udruga bolničkih liječnika (HUBOL), Koordinacija hrvatske obiteljske medicine (KoHOM) i Inicijativa mladih liječnika - spremno za štrajk.

O najavljenom štrajku kratko se oglasilo i Ministarstvo zdravstva: “Kao i do sada, Ministarstvo zdravstva je otvoreno za dijalog koji je jedini put prema donošenju rješenja. Prosvjed i štrajk je legitiman način iskazivanja nezadovoljstva, no udaljava nas od unaprijeđenja zdravstvenog sustava, a time i od samih pacijenata.”

Podsjetimo, prije deset dana pet krovnih liječničkih udruga organiziralo je veliki prosvjed na Trgu sv. Marka kojim su iskazali nezadovoljstvo svojim statusom, plaćama, ali i cjelokupnim stanjem u zdravstvenom sustavu. Po procjenama organizatora, na Markovu trgu okupilo se oko 2.500 liječnika iz Zagreba i ostalih dijelova Hrvatske.

No, kako se njihovi zahtjevi nisu ispunili ni nakon prosvjeda, na sastanku u utorak je odlučeno da je sljedeći korak štrajk.

TIJEK DOGAĐAJA IZ MINUTE U MINUTU

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare