Medvedev proglasio Milanovića neprijateljem Ukrajine: Patite!

Vijesti 03. svi 202211:42 > 12:01 1 komentar
N1, Ilustracija

Dmitrij Medvedev, bivši ruski premijer, a danas dopredsjednik Vijeća za nacionalnu sigurnost, upozorio je da uskoro prijeti odmazda Kijeva hrvatskom predsjedniku Zoranu Milanoviću zbog njegovih stavova i izjava o Ukrajini i Rusiji.

Medvedev, koji je postao blizak Putinov suradnik, na svom kanalu na Telegramu, često objavljuje kriptične objave, a danas se posvetio zapadnim čelnicima koji su skeptični prema Ukrajini, i izdvojio Milanovića, čije je ime dodano na bazu podataka na ukrajinskoj ekstremističkoj stranici “Mirotvorac”.

Peacemaker

On je na toj web stranici optužen za ‘humanitarnu agresiju’ na Ukrajinu, pomaganje ruske agresije, distribuciju ruske propagande i podržavanje i opravdanje ruske agresije na Ukrajinu.

Objavu Medvedev naslovljava “O novim neprijateljima Ukrajine” te kaže da Ukrajina sve više i više “bez ceremonije sjeda na vrat europskih sponzora”.

VEZANE VIJESTI

“Amerikanci se i dalje boje. Jasno je da uvijek ima premalo oružja, plaćenika i novca. Pohlepni europski čelnici ne žele izdvojiti pravu količinu. Sada se europski lideri dodaju na popise na web stranici Peacemaker. Tamo su dospjeli čelnici poput hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića i mađarskog premijera Viktora Orbana. Kao što siročad ne shvaća svoju sreću, oni ne vole Ukrajinu punom snagom. Izvolite, sada ste naši neprijatelji! Patite!”, piše Medvedev.

Takvom će brzinom uskoro, upravo u europskim prijestolnicama, ukrajinski nacisti osobno izvršiti represiju protiv nepoželjnih gazda i “odvojiti janjce od jaraca”, nastavlja Medvedev: “Stoga predsjednici i premijeri Francuske, Njemačke, Italije i ostalih – oprez. I vi ste sumnjivi!”

Milanovićevo uvrštenje na popis potvrdio je i zamjenik glasnogovornice ruskog ministarstva vanjskih poslova Aleksej Zajcev. Na listi Mirotvorca nalazi se čak 187.000 imena. Među njima nisu samo ratni zločinci i agenti ruske obavještajne službe FSB nego i osnivač Pink Floyda Roger Walters koji je prije tri godine izjavio da Rusija ima više prava na Krim od Ukrajine.

Neki tvrde da je web stranicu Mirotvorac pokrenuo ukrajinski političar i aktivist Georgy Tuka u prosincu 2014., ali da danas iza nje stoje ukrajinska tajna služba SBU, i ministarstvo unutarnjih poslova, prenosi Večernji list.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.