Milić odgovorio predsjedniku: Ne znam gdje je Milanović, Plenković je žrtva i meta afere

Vijesti 24. pro 202316:12 7 komentara
Goran Kovacic/PIXSELL

Glasnogovornik Vlade RH Marko Milić odgovorio je u nedjelju na kritiku predsjednika Zorana Milanovića koju je iznio u svojoj božićnoj čestitki. Podsjećamo, Milanović je kazao da građene "posebno i najviše smetaju nepravda i nejednakost pred zakonima i institucijama države.

Raširena korupcija i zlouporaba javnog novca poprimili su takve razmjere da se ta pošast ne može prešutjeti ni u ovo blagdansko vrijeme. Pred tom činjenicom nitko ne smije zatvarati oči i siguran sam kako baš to – korupcija, pogodovanje i nepravda – najviše stvaraju nezadovoljstvo kod hrvatskih ljudi. Takve pojave, sada već svakodnevne i bez adekvatnih sankcija, uništavaju vjeru ljudi u institucije naše države i više od svega tjeraju naše ljude iz države”.

Zoranu Milanoviću danas nije uzvratio premijer, ali jest njegov glasnogovornik Marko Milić.

“Ne znam gdje je Milanović, nije se oglašavao proteklih dana. Ako govori o aferi onda valjda misli na Most. On je s njima dobar i blizak, ne mi. Ovo nije afera u kojoj su prisutni članovi HDZ-a, ovo nije afera koja ima veze s HDZ-om, ovo je afera koruptivnog Mosta koji je u ulozi bivešeg savjetnika bivšeg ministra, koji je zapravo zlouporabio ulogu savjetnika ministra, proizveo aferu u kojoj smo imali situaciju zlouporabe javnih sredstava kako bi se ne promovirali javni interesi nego kako bi se promovirali privatni interesi i privatni obračuni koji nikakve nemaju veze s nama, nikakve veze s Vladom i želimo da tu institucije aspolutno sve rasvjetle pa i pozadinu odnosa aktera koji sudjeluju u toj aferi”, kazao je Milić.

N1

Na novinarsku konstataciju da je zbog afere Mreža ipak smijenjen HDZ-ov ministar, Milić uzvraća da je premijer bio žrtva i meta te afere.

“Da, o tome je premijer govorio i o povjerenju koje je time narušeno, ali mi smo svoje političke odluke donijeli. Kada gledate bit afere, to nije afera koja ima veze s premijerom. Tu je zapravo premijer žrtva. On je bio onaj koji je bio meta jer su se sredstva usmjeravala na medijsko oglašavanje i promoviranje određenih tema u funkciji privatnih obračuna, privatnih interesa u kojima su meta bili premijer, Vlada i HDZ, a sve je rađeno u interesu Mosta, dakle ta afera nema nikakve veze s nama”, zaključio je Milić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare