“Ne bih se štela mešati između dva velika dečka, ali stala bih uz Milanovića”

Vijesti 16. ožu 202210:58 > 11:183 komentara
N1

Saborska zastupnica Radničke fronte, Katarina Peović, komentirala je tenzije između predsjednika Zorana Milanovića i predsjednika Vlade, Andreja Plenkovića, oko preleta borbenih zrakoplova iznad Zagreba.

“Ne bih se štela mešati između ta dva velika dečka, koja se sad neko vrijeme tuku, ali u ovoj situaciji bih ipak stala uz Milanovića, jer mislim da je njegova reakcija upravo na to, dakle na paradni karakter i uistinu neprihvatljivo samopromotivni karakter Plenkovićeve politike u zadnje vrijeme”, rekla je Peović.

Podsjetimo, u okviru planiranih bilateralnih aktivnosti Hrvatske vojske s francuskom ratnom mornaricom, u utorak je provedena zajednička vježba pilota 191. eskadrile lovačkih aviona Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i francuskih pilota aviona Rafale s nosača zrakoplova “Charles de Gaulle”.

VEZANE VIJESTI

“Oni će letjeti nad Hrvatskom i na taj način poslati poruku sigurnosti, prijateljstva i partnerstva između Francuske i Hrvatske i poruku sigurnosti hrvatskim građanima, na čemu im zahvaljujem”, poručio je Plenković s nosača aviona.

Nakon preleta nad Zagrebom, oglasio se i predsjednik Zoran Milanović.

“Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović danas popodne dao je zapovijed načelniku Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiralu Robertu Hranju kojom se najstrože zabranjuju preleti vojnih zrakoplova iznad Zagreba i svih drugih gradova u Hrvatskoj. Predsjednik Milanović naložio je načelniku Glavnog stožera OSRH da se odmah istraži i utvrdi odgovornost za uznemiravanje građana Zagreba”, pisalo je u priopćenju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar