Pitali smo Hrvate rade li na (ne)radni dan izbora: Dok se jedni spremaju na birališta, drugi imaju pune ruke posla

Vijesti 16. tra 202419:29 0 komentara

Danas je izborna šutnja, a sutra je taj dan 17. travnja kada izlazimo na parlamentarne izbore i biramo u Hrvatski sabor 151 zastupnika. U međuvremenu neki će glasati prije radnog vremena jer će im ipak biti radni dan, ostalima slobodan pa svoju građansku dužnost mogu obaviti kad žele, sve do 19 sati.

Zakon kaže: izborni dan je neradni. Praksa kaže: kako za koga.

Imamo sajam printera na velesajmu, dogovoren prije dva mjeseca kad nismo znali kad će biti izbori – nećemo to sad odgađati.

U Zagrebparkingu potvrđuju nam da sutra ne rade. “Sutra radite? Ne, ne ne radimo. Znači nećemo sutra dobiti kaznu – ne, ne!”

Većina državnih i javnih službi, ministarstva, gradski uredi, Fina, pošta – sutra će imati zatvorena vrata. Uz iznimku hitnih službi. Ako nešto pođe po zlu sa zdravljem, važno je znati gdje ćete naći doktora.

Hitni prijemni rade u svim bolnicama kao i obično, pregledi i postupci koji nisu hitni – iako su dugo očekivani – već su odgođeni. Bude li Vam nakon doktora zatrebao i lijek znajte da većina ljekarni ne radi.

Sutra ne rade vrtići i škole, a u posebnom režimu već danas su škole koje su određene kao biračka mjesta.

Na tržnicama se nećete moći snabdjeti jer ne rade. No, ne brinite, shopping centri rade, većina supermarketa kao i većina malih kvartovskih dućana.

Mali obrtnici frizeri, kozmetičari, postolari, urari – sami odlučuju hoće li il neće otvoriti svoja vrata sutra.

Ako ste među onima koji na izbore rade, ili zbog drugog razloga morate javnim prijevozom – također nemate razloga za brigu.

Od važnijih službi čije bi vas radni vrijeme moglo zanimati na izborni dan – ostaju nam još samo: kafići.

Birališta su otvorena od 7 do 19 sati. Radili ili ne radili, sjalo sunce ili padalo – birališta su sutra in mjesto. Vaš glas traži više od 2300 političara – samo na taj jedan dan, onaj izborni, samo jednom u četiri godine, oni trebaju vas više nego vi njih.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!