Povjerenstvo od DORH-a traži preispitivanje zakonitosti presude u slučaju Bandić

Vijesti 18. velj 202112:47 > 12:491 komentar
Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, Nataša Novaković
Izvor: Luka Stanzl/PIXSELL

Nakon što je Visoki upravni sud u slučaju Bandić/Hanžeković donio presudu suprotnu svojoj dotadašnjoj praksi i poništio odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, Povjerenstvo se obratili DORH-u sa zahtjevom za izvanredno preispitivanje zakonitosti presude.

U Povjerenstvu smatraju da je u ovom procesu došlo do bitne povrede pravila postupka i pogrešne primjene pravila postupanja.

VEZANE VIJESTI

Podsjetimo, Povjerenstvo je zaključilo da se Bandić ogriješio o načela djelovanja dužnosnika kad se doveo u ovisan položaj o odvjetniku Hanžekoviću prihvativši da mu ovaj plati 15 milijuna kuna jamstva za izlazak iz istražnog zatvora.

Ova odluka suprotna je dosadašnjoj praksi Visokog upravnog suda, no usprkos tome objavljena je bez sazivanja sjednice svih sudaca Suda, što predviđa Zakon o sudovima. Na upit N1 sa Suda su tada odgovorili da to nije potrebno jer su se pozvali na odluku Ustavnog suda u predmetu Karamarko, ne želeći komentirati činjenicu da je i nakon te odluke VUS donosio presude u korist Povjerenstva, kao i to da sam Ustavni sud u odluci napominje da ne dovodi u pitanje prava Povjerenstva.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar