Puljiz: Bartulica vjerojatno zbog europskih izbora i dalje ustraje na ideološkim pitanjima

Vijesti 15. svi 202417:39 0 komentara

Urednica portala Nacional.hr Helena Puljiz gostovala je u Newsroomu kod našeg Domagoja Novokmeta gdje je komentirala tijek pregovora za buduću Vladu HDZ-a i Domovinskog pokreta.

Puljiz ne iznenađuje tijek pregovora, jedino tempo.

“Čak možda i relativno brzo s obzirom na sve što se događalo u izbornoj kampanji”, smatra Puljiz.

Ona smatra da pregovori idu skladno. “Postoje tu neki glasovi poput Stjetpe Bartulice koji nastoje ostaviti dojam da oni nešto puno ozbiljnije pregovaraju i da postavljaju uvjete. Međutim, kad vidite način na koji nastupaju gospodin Radić i Dabro, koji se silno vesele ulasku u Banske dvore, i kad vidite Penavu, vidi se da to vrlo glatko ide i da su oni u principu odustali od 90 posto svojih zahtjeva.”

“Bartulica nastoji, više čini mi se zbog europskih izbora ostavljati dojam kao da će biti principijelan, da će ustrajati na svim ideološkim pitanjima i na zaustavljanju njegove takozvane ideološke kolonizacije Hrvatske – što je naravno nonsense“, dodaje Puljiz.

Ipak, dok se ovih dana ne okupi Vlada, ne znamo jesu li dogovori tako dobri kao što svi govore, smatra Puljiz.

“Ali Plenković ima, čini mi se, i dovoljno glasova unutar zasutpnika manjina. Čak i da ispadne iz igre Bartulica, ima kime nadomjestiti eventulani manjak u glasovima.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!