“Sanaderov HDZ izvlačio samo hrvatski novac, Plenkovićev i hrvatski i europski”

Vijesti 10. stu 202113:40 > 15:39 4 komentara
N1

Gošća N1 Studija uživo bila je saborska zastupnica Centra Dalija Ošreković.

Komentirala je uhićenje bivše ministrice Gabrijele Žalac. Kaže da nije toliko iznenađena uhićenjem koliko “načinom na koji Andrej Plenković na ovo reagira”.

“U svojoj bahatoj maniri negira težinu ovog slučaja. Sve više se otkriva gdje je ključna razlika HDZ-a Ive Sanadera i HDZ-a Andreja Plenkovića danas i očito je samo u tome da je Sanader izvlačio novac samo iz hrvatskog proračuna, a HDZ Andreja Plenkovića koristi za to i hrvatski i europski novac. I druga bitna, ujedno poražavajuća činjenica je da se u vrijeme Ive Sanadera s teškim korupcijama i aferama naš sustav znao boriti i nositi, očito su sada domaće institucije oslabljene, eutanizirane pa se visoke korupcije ni ne usude dotaknuti”, rekla je Orešković.

Dodaje kako HDZ negira afere kada su njihovi članovi u pitanju.

“Ne vidim da se nešto spektakularno dogodilo bilo kome od njih. Kad god su velike afere, HDZ zbije redove i na svoje ne daju”, rekla je.

Komentirajući novu svađu predsjednika Milanovića i premijera Plenkovića rekla je da ne vidi da zasad postoji nacionalna ugroza.

“Drugi, puno veći problem je što očito na ključnim, najvišim državnim pozicijama imamo vrlo nezrele političare zbog kojih sustav ne funkcionira. Pratili smo svi ovih dana ta javna prepucavanja, čini mi se da većini građana još nije jasno koja je prava suština ovog spora, ovo sve više izgleda kao svađa dva napuhana ega, muškaraca u krizi srednjih godina i identiteta. Dio građana ponovno zimu čeka u kontejnerima i onda gledaju kako se državni vrh prepucava tko će voziti tenkić, helikopterić ili dobiti povlašteni stan na trošak proeznih obveznika”, rekla je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare