Tomislav Klauški: Najvažniji zadatak Damira Habijana je da ne bude uhićen

Vijesti 18. pro 202312:08 1 komentar

Tomislav Klauški, kolumnist 24sata, bio je gost N1 Studija uživo kod naše Nine Kljenak, s kojom je komentirao aktualna politička pitanja.

Tomislav Klauški prokomentirao je aktualnu aferu Mreža i kandidata za novog ministra gospodarstva i održivog razvoja, Damira Habijana.

“Doći na mjesto ministra gospodarstva nakon što su tri prethodnika otišla s te funkcije praćeni uhićenjima, aferama ili nekim transkriptima, je težak, a istovremeno i lagan zadatak. Najvažniji zadatak Damira Habijana u ovom trenutku je da ne bude uhićen. S druge strane je težak jer je prokletstvo ministra gospodarstva da bude uhićen u nekoj aferi i to se u ovoj HDZ-ovoj Vladi čini neizbježno”, objasnio je Klauški.

“Netko je bacio čini na tu funkciju i Damir Habijan će se pretvoriti u tipičnog ministra gospodarstva HDZ-a”, dodao je.

Klauški je istaknuo da predsjednik Vlade, Andrej Plenković, želi kadrovski ojačati Vladu ljudima koji će u kampanji dobro izgledati.

“Ne u smislu mišića i fotografija ministra na društevnim mrežama, nego u smislu jake kadrovske ekipiranosti. Stvara se slika kao da Plenković s jakim ljudima u Vladi ide na izbore”, kazao je.

“Kadrovski bazen HDZ-a je dosta ispražnjen. Kad vodite kadrovski kadar HDZ-a morate voditi računa o puno stvari, je li imovinska kartica čista, je li biografija čista u smislu afera, klijentelizma, korupcije i slično. “, dodao je.

Kazao je da ako HDZ-ovac ima velike političke ambicije onda često završi kao rezerva. Klauški je prokomentirao i novog ministra obrane, Ivana Anušića.

“Ivan Anušić je došao u Vladu u dobrom trenutku, svatko tko dođe nakon Marija Banožića će biti dobar. Sklopio je pakt sa predsjednikom, Zoranom Milanovićem jer s njime dijeli isti prezir prema Mariju Banožiću i time je neutralizirao Zorana Milanovića. Ivan Anušić je bio konkurent Andreju Plenkoviću, predstavlja ga se kao potencijalnog protukandidata Plenkoviću za buduće mjesto predsjednika HDZ-a. Anušić dolazi u Ministarstvo obrane čistiti Banožićevo smeće i istovremeno dolazi kada dolaze avioni i kada se Anušić s dobrim vijestima promovira u javnosti pred izbore”, objasnio je Klauški.

Kolumnist je rekao kako je premijer brzim imenovanjem ministra nastojao što prije ugasiti aktualnu aferu.

“Sada će se svi više baviti novim ministrom nego starim i što je dugovao, za što je kriv i slično”, rekao je.

“Najveću štetu Vladi su nanosili sami ministri u Vladi. Zbog njih ova Vlada ima ovakav imidž, a ne zbog onog što oporba govori jer HDZ se ne obazire na ono što oporba govori”, istaknuo je Klauški.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare