Troskot: PPD-ovo napumpavanje cijene je umjetno, to treba istražiti

Ekonomija 30. ožu 202317:21 0 komentara
N1

Saborski zastupnik Mosta Zvonimir Troskot gostovao je u Newsroomu i govorio o hrvatskoj energetskoj politici.

Troskot se prvo osvrnuo na otkriće N1 kako je PPD poslao dopis Hrvatskoj energetskoj regulatornoj agenciji (Hera) u kojem se žestoko protivi ideji da se spusti cijena plina.

“Nije mi jasan stav PPD-a. Trendovi plina padaju, ne vidim koji bi to šokovi trebali utjecati na toliki rast cijene plina da ona ode u nebeske visine. Napumpavanje cijene je umjetno i to treba istražiti“ kazao je Troskot.

“Uprava HERA-e je u najmanju ruku smiješna. Vode je Željko Vrban, simpatizer ili član HDZ-a, a on i njegova žena rade u toj agenciji i oba su na vezi s Franom Barbarićem, predsjednikom uprave HEP-u“, dodao je. Spomenuo je i Alenku Kinderman Lončarević, čiji muž, kazao je, radi u HEP-u, a oboje ih je, ustvrdio je Troksot, zaposlio Goran Granić iz nadzornog odbora HEP-a.

Neučinkovitu upravu naveo je kao glavni razlog problema u HEP-u.

“Istraživao sam i nisam nigdje u Europi naišao na slučaj gdje jednu takvu tvrtku vodi nekretninski mešetar poput  Barbarića“, kazao je Troskot, koji za Barbarića tvrdi da je došao na poziciju zahvaljući “hvarskoj vezi s premijerem Plenkovićem“.

Komentirao je i moguću privatizaciju HEP-a.

“ U Mostu smo među prvima izrazili zabrinutost oko te privatizacije. HEP je već 2015 i 2016. trebao biti privatiziran. Sberbanka je tada trebala otkupiti udio. Za Plenkovića dakle ta privatizacija nije nešto novo. Svi ljudi koji su zagovarali privatizaciju HEP-a, poput Martine Dalić i Ivana Vrdoljaka su nagrađeni “, ustvrdio je Troskot. Dodao je kako je druga bojazan hoće li dokapitalizacija uspjeti, tj. da li će Europska komisija dozvoliti ovoliko upucavanje novca u tvrtku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!