Turudiću propucan auto, Plenković: Na servisu su našli dva metka

Vijesti 22. ožu 202416:06 1 komentar

Premijer Andrej Plenković vrlo zabrinjavajućom nazvao je informaciju da je propucan automobil glavnog državnog odvjetnika Ivana Turudića, poručivši kako očekuje da policija priopći o čemu se radi.

“To je zabrinjavajuće, očekujem da policija priopći o čemu se radi. Navodno je on primijetio razbijen retrovizor, pa nešto izvana, pa je otišao na servis, pa su na servisu u autu našli dva metka.

Još ne znamo kako i gdje se to dogodilo, je li slučajno ili je to plod ozračja koje se stvorilo u zadnje vrijeme. Kontaktirao sam Tomu Medveda koji je u Vladi zadužen za nacionalnu sigurnost da on, SOA, MUP procjene je li mu potrebna zaštita. Ako oni procijene da je, dobit će zaštitu”, rekao je Andrej Plenković komentirajući slučaj iz Bruxellesa.

Policija potvrdila istragu, ali bez detalja

Ranije se oglasila Virovitičko-podravska policija koja je potvrdila da istražuje slučaj:

“Povodom brojnih upita medija, odnosno velikog interesa javnosti, oko oštećenja vozila hrvatskog državljanina I.T. (1962.), Policijska uprava virovitičko-podravska može potvrditi da je predmetni danas pristupio u službene prostorije policije te iznio informacije kako je na vozilu kojim se koristi uočio oštećenja.

S obzirom na vrstu oštećenja, vozilo je prevezeno u prostor policije te se na vozilu obavlja očevid. Za sada nismo u mogućnosti iznositi druge detalje koji bi mogli potaknuti preuranjene zaključke.”

Pitali smo MUP i SOA-u je li za Turudića, iako još nije preuzeo DORH, donijeta sigurnosna procjena, te je li mu već dodijeljena kakva policijska zaštita. Naime, glavni državni odvjetnik je štićena osoba. Inače, Turudić je, prema informacijama s Visokog kaznenog suda, trenutno na godišnjem odmoru.

Bačić: To je za svaku osudu

O ovoj informaciji naša Jelena Bokun je upitala ministra Branka Bačića koji je davao izjavu za medije u Zagrebu.

“To mi je prva vijest, to je za svaku osudu. Nije dobro da se stvara ovakvo ozračje u hrvatskom društvu. Puno puta sam rekao, mala je crta, mala je granica između političkog kaosa, između verbalne destrukcije, strašne difamacije, uvreda kojima svjedočimo i čije su žrtve dužnosnici HDZ-a. Mi našim vokaburalom nastojimo umiriti, Hrvatska je sigurna država”, kazao je Bačić.

Dodao je da takve vijesti utječu i na turističku sezonu te da će vijest o propucavanju vozila glavnog državnog odvjetnika odjeknuti i u Njemačkoj, Austriji, Engleskoj… Više pročitajte OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare