Možete li napraviti ovu jednostavnu vježbu? Ako ne, to bi moglo ukazivati na ozbiljne probleme

Lifestyle 21. svi 202406:41 0 komentara
Unsplash / Ilustracija

Stručnjaci kažu da naše fizičke sposobnosti mogu biti "ključni" pokazatelj našeg cjelokupnog zdravlja. Točnije, jedan jednostavan test od 20 sekundi mogao bi odrediti koliko smo zdravi i fit.

Poznato je da održavanje forme i aktivnost povećava naše izglede za duži život. Ne samo da vježba naše zglobove i mišiće, već pomaže u jačanju vitalnih organa poput srca i pluća, piše Mirror.

Poznata kao test ustajanja u sjedećem položaju (ili SRT), ova brza vježba može brzo otkriti koliko ste jaki i uravnoteženi.

Zdravstveni stručnjaci iz UsayCompare objasnili su: “Značaj svladavanja pokreta sjedenje-ustajanje leži u njegovoj korelaciji s vašim ukupnim fizičkim stanjem.”

“Ova naizgled jednostavna radnja uključuje više mišićnih skupina i zahtijeva koordinaciju, ravnotežu i snagu. Također je dokazano da potiče dugovječnost i vitalnost.”

“Rješavanje izazova ovim osnovnim pokretom ne samo da poboljšava svakodnevnu funkcionalnost, već služi i kao važan pokazatelj nečijeg cjelokupnog fizičkog zdravlja i dobrobiti.”

Izvođenje ove vježbe počinjete u stojećem položaju. Bez upotrebe ruku ili bilo kakve vanjske potpore, spustite se u sjedeći položaj na podu.

Zatim se iz sjedećeg položaja vratite u stojeći položaj.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!