
Postoji nekoliko finih detalja u pripremi pirjanog mesa koje treba poštovati kako biste uvijek postigli dobar rezultat.
Za pirjanje su najprikladniji žilavi komadi mesa, teleća rebra i svinjska lopatica.
Poželjno je pirjati meso u loncu s debelim dnom, jer se toplina ravnomjerno raspoređuje i nema opasnosti od zagaranja.
Klasično pirjanje prvo podrazumijeva prženje mesa kako bi se sokovi zadržali unutar njega i spriječilo da meso postane presuho tijekom kuhanja.
Nakon kratkog prženja mesa na visokoj temperaturi dodaje se malo vode, ali ne previše, kako se pirjanje ne bi pretvorilo u kuhanje. Proces pirjanja traje dugo i odvija se na laganoj vatri.
Tijekom kuhanja stvara se vodena para koja se kondenzira na poklopcu posude i potom vraća u meso, čineći ga mekanim i aromatičnim, prenosi Krstarica.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare