Pogreška koju svi radimo kada pirjamo meso: Evo što trebate učiniti da ostane sočno i mekano

Cooking 16. ožu 202520:47 1 komentar
Pexels/Ilustracija

Postoji nekoliko finih detalja u pripremi pirjanog mesa koje treba poštovati kako biste uvijek postigli dobar rezultat.

Za pirjanje su najprikladniji žilavi komadi mesa, teleća rebra i svinjska lopatica.

Poželjno je pirjati meso u loncu s debelim dnom, jer se toplina ravnomjerno raspoređuje i nema opasnosti od zagaranja.

Klasično pirjanje prvo podrazumijeva prženje mesa kako bi se sokovi zadržali unutar njega i spriječilo da meso postane presuho tijekom kuhanja.

Nakon kratkog prženja mesa na visokoj temperaturi dodaje se malo vode, ali ne previše, kako se pirjanje ne bi pretvorilo u kuhanje. Proces pirjanja traje dugo i odvija se na laganoj vatri.

Tijekom kuhanja stvara se vodena para koja se kondenzira na poklopcu posude i potom vraća u meso, čineći ga mekanim i aromatičnim, prenosi Krstarica.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare