Grmoja: SOA je izvor svega zla u Hrvatskoj

Vijesti 08. velj 202417:18 2 komentara

Lijeva oporba u četvrtak je održala sastanak nakon kojeg je pozvala građane na prosvjed 17. veljače, a motiv je bio izbor Ivana Turudića za novog glavnog državnog odvjetnika. Predsjednik SDP-a Peđa Grbin pozvao je sve građane prosvjeda, a o prosvjedu i izboru Turudića na čelo DORH-a u Newsroomu je s našim Ilijom Jandrićem razgovarao saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja.

“Da su željeli napraviti masovni prosvjed protiv HDZ-ove Vlade onda bi uključili sve političke opcije i pozvali nas na sastanak. Samo se nadam da neće pomoći HDZ-u kao što je Možemo napravio kad su išli na Markov trg bez konzultacija s oporbom pa se Zekanović spradao s njima i 20-ak ljudi”, kazao je Grmoja.

Kaže da je Most podržavao svaki prosvjed protiv ove Vlade, a pozvao je građane i na ovaj prosvjed. Mi smo građani, ali bio bi red da su nas uključili u taj prosvjed, glupo je doći gdje očito netko drugi to organizira i gdje vas ne želi, ali ja ću neovisno o ideološkoj isključivosti pozvati građane da dođu i na taj prosvjed jer je usmjeren protiv Vlade.”

Grmoja kaže da je čudno da se ljevica ovako okupila, ali uvjeren je da neće zajedno na izbore. “Kad ih već sada pitate hoće li zajedno na izbore, jasno je da od toga neće biti ništa.”

“Pozivam građane na svaki prosvjed koji je usmjeren protiv ove Vlade. U ovoj situaciji ne treba gledati stranačke interese nego interese države ispred svega”, dodao je saborski zastupnik.

Osvrnuo se i na izjavu Turudića o EPPO-u na N1 televiziji da “nije siguran da smo trebali osnovati to tijelo”.

“U uređenoj državi bih bio sklon toj tezi, ali u državi s ovakvim pravosuđem mislim da se pokazalo da je EPPO odradio dobre stvari. Predmet Gabrijele Žalac bi bio mrtav da ga EPPO nije oživio. U ovom trenutku kad novoizabrani glavni državni odvjetnik daje takve izjave to je u najmanju ruku neprimjereno”, smatra Grmoja.

“Da se Josipa Rimac uspjela nagoditi s USKOK-om za neku veću zatvorsku kaznu, možda bi Turudić bio uskočki optuženik a ne glavni državni odvjetnik. Imamo bizarnu situaciju koja je totalno neobjašnjiva”, dodao je.

O druženju Turudića i Mamića kaže da su to crvene linije koje se ne smiju prijeći. Dodaje da glavni državni odvjetnik mora biti bez ikakve mrlje. “Nije pitanje protiv koga će pokretati postupke nego protiv koga neće”, rekao je Grmoja o Turudiću.

Turudić je prošao sigurnosne provjere 2019. “SOA je izvor svega zla u Hrvatskoj”, odgovorio je Grmoja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare