Katarina Peović oplela po Milanoviću

Vijesti 19. ožu 202410:11 3 komentara
Luka Stanzl/PIXSELL

Predsjednica Radničke fronte Katarina Peović za HRT je rekla kako je njena stranka kao lakmus papir - po odnosu lijeve koalicije prema toj stranci može se vidjeti što je ta koalicija odlučila učiniti.

“Pomogli smo lijevoj koaliciji – takozvanoj sada lijevoj koaliciji, jer tu nema više ljevice – da dođemo do situacije u kojoj je postalo jasno da je moguće smijeniti HDZ. Tog trena kad je postalo moguće i vidljivo da se može smijeniti HDZ, ulazi Milanović u igru zato što je mogao drugi mandat dobiti samo u slučaju da je HDZ na vlasti jer se mogao s njim konfrontirati. U slučaju da je ljevica na vlasti, on ne bi mogao dobiti drugi mandat. I u tom trenutku stvari idu nizbrdo zato što je sasvim jasno da je kapitalu svejedno tko je na vlasti. Bitno je da oni koji su na vlasti zadržavaju status quo”, rekla je Peović.

Dodala je da je Milanović kao premijer donio najgori zakon o radu te da je slao specijalce na radnike koji su štrajkali na Braču, a nije ih slao na prosvjednike u Savskoj. “Radio je sve kontra naroda”, poručila je Peović.

Između ostalog je rekla da se nalazimo u robovlasništvu 21. stoljeća u kojem se omogućava privatnicima da uvoze strane radnike koji rade bez ikakvih radničkih prava.

Dodala je i da je zanimljivo da se mnogi u koaliciji nisu očitovali o protuustavnosti i o tome da se s koalicijskim partnerima nije razgovaralo o ulasku Milanovića, kao ni o tome da se otišlo udesno jer je, kaže, sasvim jasno da Milanovićeva pojava znači odlazak udesno. Spomenula je i da Daliji Orešković protuustavnost nije problem, a da se do jučer klela da je zakonski okvir najvažniji.

Rekla je da Milanović koketira s desnim biračkim dijelom te da je složio listu oportunista.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare