Kome je sve Most rekao ‘ne’?

Vijesti 24. tra 202412:29 2 komentara
Zeljko Hladika/PIXSELL

Tjedan dana od parlamentarnih izbora još uvijek imamo pregovore o parlamentarnoj većini. Na pressici u utorak predsjednik Mosta Božo Petrov otkrio je nešto više o samim pregovorima, ali i kome je sve njegova stranka rekla 'ne'.

“Što se tiče ove političke trgovine, mi imamo svoje politike, a ni u jednoj od njih ne vidimo HDZ. Stranka koja je činila kriminal i korupciju čini štetu hrvatskom narodu. Što se tiče ovih ostalih, ne vidimo političku suradnju ni s Možemo ni s SDSS-om i smatram da je to zbog trgovine koju je provodio Pupovac s HDZ-om. Što se tiče suradnje s DP-om, i Most i Suverenisti smatraju da se treba okupiti oko inicijative da se smijeni ova vlast, ali ne pod svaku cijenu. Ako će se priključiti SDP, prihvatiti naše vrijednosti, da se neće provoditi lijeve anacinonalne politike, onda se može ići u konstituiranje Sabor”, kazao je Petrov.

Naveo je da bi predsjednik Sabora mogao biti netko iz DP-a, a taj su prijedlog iznijeli i DPu i SDP-u.

“Ako im je prihvatljivo, mogu se javiti. Naša pozicija je jasna, podržat ćemo konstituiranje Sabora ako se radi u interesu građana, protiv korupcije i za obiteljske vrijednosti, tu trebaju biti Most, Suverenisti i DP, a ne mogu biti Možemo i SDSS. HDZ će u tom slučaju završiti u oporbi s Možemo i SDSS-om”, poručio je šef Mosta.

Petrov kaže da se 76 ruku može imati i bez HDZ-a i Možemo i SDSS-a i dodaje da je Most jasno rekao ‘ne’ i HDZ-u.

“Mi kažemo i HDZ-u ne. DP-u smo jasno rekli naša stajališta i naše granice i da su oni ti koji trebaju vidjeti žele li s HDZ-om, a za mene bi to bila prevara birača jer su rekli da neće s HDZ-om”, kazao je Petrov.

Cijelu pressicu Bože Petrova pratili smo na OVOM LINKU, a sve o pregovorima oko nove većine pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare