Orešković o Grliću Radmanu: Svjesna je odluka da se neki podaci ne prikazuju u imovinskoj kartici

Vijesti 22. pro 202309:11 0 komentara
N1

Dalija Orešković, saborska zastupnica Stranke s imenom i prezimenom, bila je gošća Novog dana kod naše Mašenke Vukadinović s kojom je razgovarala o aktualnim političkim pitanjima.

Podsjetimo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa donijelo je odluku u slučaju ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića Radmana. Utvrdilo je da je prekršio Zakon o sprječavanju sukoba interesa, te ga kaznilo s maksimalnom kaznom od 5.300 eura. Na kaznu ministra osvrnula se i Dalija Orešković.

“Uvjerena sam da u slučaju Gordana Grlića Radmana postoji svjesna odluka da se neki podaci ne prikazuju u imovinskoj kartici jer njegova tvrtka svoj enorman prihod ostvaruje iz monopolističkog položaja i poslovnog odnosa, ugovora koji postoje s državom”.

“U trenutku kada se znalo da će izbiti ovakva zaraza jer ja na to upozoravala Europska unija još od 2019. godine i izdvajala značajna sredstva za Republiku Hrvatsku da se izbori s bolesti kada i ako izbije, jasno je da je ministar zaradio na nesreći stanovnika i poljoprivrednika Slavonije”, rekla je Orešković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!