Zašto su BBB-i uopće išli u Grčku? Sladoljev: Zabranjeno voće je najslađe

Vijesti 09. pro 202310:03 0 komentara

Zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Mostovac Marko Sladoljev komentirao je u Novom danu s Mašenkom Vukadinović situaciju oko hrvatskih navijača koji se već četiri mjeseca nalaze u zatvorima u Grčkoj.

Sladoljev kaže kako je dobio puno poziva roditelja hrvatskih navijača koji su zatvoreni u Grčkoj jer se tom temom bavio i tijekom svog mandata u Saboru.

“Definitivno, prva tri dana nije bilo reakcije Vlade ni MVEP-a. Njima se spuštala slušalica, govorilo im se da se informiraju iz medija. Tamo nije pružena medicinska pomoć ljudima koji su imali velikih zdravstvenih problema, šest naših navijača je bilo izbodeno. Nije bilo reakcije, tek kad su se oporbeni političari i predsjednik javili, bila je reakcija. Politika se okrenula tek kad je došla informacija da BBB-i nisu ubili tog navijača”, govori Mostovac.

“Zajedljivo je poticanje države da radi za svoje građane. Radi se o tome da je 105 ljudi bilo uhićeno, da su u zatvoru četiri mjeseca i sad se on hvali da je to njegova zasluga. Nakon četiri mjeseca će na slobodu pustiti 30 građana za koje ne postoji nijedan materijalni dokaz da su sudjelovali u tučnjavi. Četiri mjeseca zatvora za ljude koji su se našli u krivo vrijeme na krivom mjestu”, kaže Sladoljev odgovarajući na izjavu predsjednika Vlade Andreja Plenkovića da će se uskoro čuti dobre vijesti o navijačima.

On smatra i da se Vlada ne bi bavila ovim pitanjem da se nisu uključili oporbeni političari  predsjednik. Dodaje i kako želi da se prema navijačima postupa kao i prema svim drugim građanima iako oni nisu glasači i poznati su kako antisistemska skušina koja ne izlazi na izbore. Sladoljev kaže i kako ga mnogi pitaju i zašto se bavi temom navijača, ali da je i on sam dio te subkulture i da suosjeća s roditeljima navijača.

“Poruka je da se takve stvari više ne dogode, to je sigurno jedna lekcija. Svi koji znaju tu subkulturu, znaju da je zabranjeno voće najslađe. Atena je meka huliganizma”, govori i dodaje kako je znao da BBB-i ne koriste noževe te da nijednog trena nije sumnjao u to da BBB-i nisu napali nikoga tko nema veze s klubom suparnika.

Huliganizam je problem u svim državama, čak i onima koje smatramo “pitomima”. Tako navodi da je Švedskoj bilo i smrtnih slučajeva, a čak 40 mrtvih u navijačkom nasilju bilo je u Grčkoj. Hrvatska, kaže, nije ni blizu najgorima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!