Institut za rat: Kremlj se priprema za još jedan krug mobilizacije

Svijet 19. stu 202211:281 komentar
Izvor: Screenshot Twitter

Institut za proučavanje rata objavio je u svojem najnovijem izvještaju da će nastavak tajne mobilizacije i priprema za novi val mobilizacije vjerojatno pogoršati ukupnu kvalitetu ruskih trupa koje se šalju u borbu u Ukrajini.

“To će vjerojatno dovesti do još niže kvalitete obuke za mobilizirane novake i ročnike jer su kapaciteti za obuku preniski”, izvijestio je ISW.

Ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba upozorio je da bi zamrzavanje sukoba u Ukrajini Rusija mogla iskoristiti u svoju korist i protiv Europe. Kako prenosi Europejska pravda, Kuleba je to izjavio u video obraćanju sudionicima kongresa Paneuropske unije povodom 100. godišnjice organizacije u Beču.

“Trebamo pobjedu, a ne remi. Ako sada dopustimo Rusiji da predahne, Putin će pretvoriti zamrznuti sukob u ogromnu tempiranu bombu u srcu Europe, spremnu za eksploziju u svakom trenutku”, rekao je. “Moskva nije promijenila svoj ultimativni ton i sada nije spremna za ozbiljne pregovore. Daju izjave s ciljem da stvore dojam da su spremni za pregovore, ali ovo je samo dimna zavjesa za nastavak agresije. To nikoga ne treba zavarati”, dodao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar