Plenković isprozivao opoziciju: “Jalovo i nemaštovito, lijepe etikete korupcije i izdajice bez ikakvih argumenata!”

Vijesti 21. ruj 202312:26 9 komentara
Zeljko Hladika/PIXSELL

U Zagrebu se u četvrtak održava 251. sjednica Vlade na kojoj je predsjednik Vlade Andrej Plenković održao uvodni govor u kojem se osvrnuo na aktivnosti članova Vlade tijekom ovog tjedna te na Aktualac u Saboru.

Premijer se osvrnuo na probijanje druge cijevi tunela Učka, navodeći to jednim od ključnih događaja ovog tjedna. “Do ljeta iduće godine prometovat će se novim tunelom, novom cijevi što je fantastičan uspjeh.”

“Vidjeli smo da je agencija Standar and Poor’s povećala rejting Hrvatske. Time smo na korak od prelaska u najvišu razinu investicijskog rejtinga”, dodao je Plenković.

“Od ponedjeljka je na snazi naš paket mjera, osobito onaj koji se odnosi na kontrolu cijena 30-ak proizvoda, a vidimo i sami trend smanjenja cijena u trgovačkim lancima u nizu drugih proizvoda, upravo kako je bio i duh i ton razgovora s predstavnicima trgovačkih lanaca i mislim da smo tu postigli itekako dobar uspjeh”, istaknuo je premijer.

Dodao je da slijedi i povećanje kamatnih stopa na štednju građana, kako su najavile banke.

Osvrnuo se i na aktualno prijepodne u Saboru. “Vidjeli smo jalovu i nemaštovitu opoziciju koja nastoji lijepiti etikete korupcije i izdajice bez ikakvih argumenata. Umjesto da nude rješenja koja bi pomogla građanima – niti jedne ideje i niti jednog rješenja, tu je ta razlika između naših rezultata i njihovih jalovih i lažnih kritika.”

Najavio je da će Vlada donijeti odluku o interventnoj pomoći zbog izbijanja afričke svinjske kuge na području Hrvatske radi ublažavanja posljedica epidemije te uredbu o kriterijima i mjerilima za utvrđivanje iznosa sredstava za fiskalnu održivost dječjih vrtića.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.